vineri, 3 februarie 2012

Alb si negru





Era in anul 1996. Pe vremea aceea lucram in imobiliare. Am facut rost cu totul intamplator gratis de un bilet la concertul lui Michael Jackson. Nu ma omoram la vremea aceea dupa muzica lui, insa pot spune ca acel concert mi-a schimbat radical parerea despre Michael si muzica lui. Un star. O adevarata vedeta care se respecta. A fost un concert incendiar pe care n-o sa-l uit. Muzica buna, concert de calitate, respect pentru public prin prestatia de pe scena, instrumente de calitate, show in toata regula. Nu pot spune acelasi lucru despre alti monstrii sacri ai muzicii Metallica, a caror muzica e splendida, care prin ce ne-au aratat la al 2 lea lor concert la Bucuresti, mi-au lasat un gust amar. Nu o sa insist insa aici si acum asupra acestui subiect.
Michael Jackson a fost unic, pacat insa ca vorbesc de el la trecut. Piesele lui le stiam, erau destul de mediatizate la vremea aceea. Era incredibil. Te simteai super, simteai cum ai vrea sa nu se mai termine. Cand ne-a spus la revedere, lumea i-a cerut sa mai cante cu ropote de aplauze. A mai cantat inca cateva piese. Era nebunie. Un fan a intrat in boxeri pe gazon. In secunda unu a fost saltat de fortele de ordine. Michael s-a stins insa, ca toate marile nume mult prea devreme, cu toate ca mai avea multe de spus in muzica. Insa, a lasat un imperiu in urma lui. O muzica de vis, unica.
Am plecat de la acel concert, insa inca vreo 2 zile am mai simtit basii. Muzica extrem de tare si de placuta auzului.  Pe stadion, erau 3 generatii, tineri, de varsta mijlocie si chiar persoane in varsta am vazut cantand si dansand.
Alb si negru...2 culori care desemneaza lucruri diferite, dar, in esenta lor, fiecare simbolizeaza infinitul…Albul e inceputul, puritatea, soarele, lumina, rasaritul, in timp ce negru: sfarsitul, noaptea, intunericul, apusul.
Un negru devenit celebru a cucerit lumea...
Uite ca, cele 2 culori ne invadeaza existenta, fie ca vrem, fie ca nu vrem. Nu conteaza, cum spunea Pittis, cat e lung am parul...important e cat de mult gandesc...
Intre ele, se baga in seama si celelalte culori. Vreau contrastul dintre alb si negru, nu mai vreau o lume in care sa domine rosul, albastrul, verdele…
Fiecare dintre noi desenam o lume dominata de culorile “colorate”.  Vreau insa doar alb si negru…Oare se poate???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza!!