miercuri, 18 iulie 2012

MINUNI ALE NATURII DIN ROMANIA

1. SFINXUL DIN CARPATI

Zeul de piatra vegheaza neclintit Bucegii, semet si neindurator, iubit de oamenii muntelui, temur de cei care cred in foretele lui supranaturale. Este situat la 2216 m altitudine in Muntii Bucegi. Cercetatorii sustin ca ploile si vantul au sculptat, in decurs de mii de ani, chipul uman de piatra. Exista insa si voci care spun ca fata atat de bine conturata, cu fruntea inalta, autoritara si barbia voluntara nu putea fi doar actiunea elementelor naturii. Cum Sfinxul din Egipt a fost ridicat in cinstea unui zeu autoputernic, Sfinxul din Carpati reprezinta, poate o divinitate la care se rugau locuitorii acestor locuri, cu mii de ani inaintea dacilor. Originea lui ramane un mister, dar forma lui unica il pune pe primele locuri in topul minunilor naturale ale Romaniei. 


2. DELTA DUNARII
Unica in Europa si pamantul cel mai tanar al continentului nostru, Delta Dunarii ar trebui sa ocupe primul loc in orice top turistic al Romaniei. Depozitul unor bogatii si peisaje de o frumusete tulburatoare, salbatice inca, Delta este un adevarat dar de nepretuit al naturii.
Dunarea strabate zece tari, dar pe teritoriul Dobrogei, la varsarea in Marea Neagra, a construit un adevarat paradis. Printre nuferi si stuf, traiesc sute de specii de pasari de apa, in padurile de stejari si de salciivaneaza vulturii albi si sacalii, iar in ape adaposteste sute de specii de serpi, pesti si broscute. Varietatea florilor este suprinzatoare, la fel ca si padurile dese de pe grinduri.
In fiecare an, delta creste cu 40 de metri in lungime, datorita aluviunilor aduse de Dunare. Este un loc deosebit pentru iubitorii de natura, care ar trebui respectat si protejat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza!!